Salonul anual de artă, pe simezele Muzeului Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vă invită vineri, 25 noiembrie 2022, ora 16.00, la deschiderea Salonului Anual de Artă 2022.

„Diversitatea tendințelor stilistice marchează aspectul tuturor expozițiilor de grup, definind astfel infinitatea imaginației creatoare. Pictura, sculptura, grafica, sticla și ceramica evocă aceste transformări ale experiențelor artiștilor, participanți la Salonul Anual de Artă Călărași 2022, desfășurat în spațiile Muzeului Dunării de Jos.

Contrastul între viziuni și generații creează, de fapt, unitatea școlii naționale de arte, caracterizată prin rapelul la normă și la forma interpretată. Obișnuiții saloanelor de la Muzeul Dunării de Jos onorează și în acest an simeza diversă și bogată în expresii plastice, acestora alăturându-li-se alți artiști, care vin să susțină ideea de colocviu vizual, de schimb de experiență și dialog.

Dacă partea de volum este întotdeauna inedită prin diversitatea materialelor, prin stilizările neașteptat de implicare în căutarea ineditului, zona bidimensionalului este și aceasta spectaculoasă prin originalitatea abordărilor nonformale și figurative. Așadar, un ambalaj modern de reevaluare a imaginii în ceea ce privește implicarea desenului și culorii, întâlnim la expozanții evenimentului, artiști locali, dar și din alte spații naționale. Invitatul salonului este sculptorul Alexandru Paraschiv, care vine cu lucrări din ultima perioadă de creație, folosind structuri neconvenționale ale materialelor tradiționale”, spune criticul de artă, Ana Amelia Dincă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*