Sancțiuni de 6.000 de lei, aplicate de ITM Călărași pentru munca la negru

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

În vederea identificării și combaterii cazurilor de muncă nedeclarată, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași a desfășurat, între 23 și 26 februarie, Campania Națională în domeniul de activitate – comerț.

Potrivit ITM Călărași, în cadrul campaniei au fost verificați 25 de angajatori și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de  lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse și șapte măsuri cu termene precise de remediere.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  • angajatorul nu ține evidența orelor prestate de salariați cu ora de începere și de sfârșit de program;
  • nerespectarea termenelor de transmitere a datelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*