Șase călărășeni, reținuți de poliţişti pentru o înșelăciune cu combustibil de peste 25.000 de lei

Mașină de Poliție

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Călărași au reținut șase persoane pentru săvârșirea a patru infracțiuni de înșelăciune și a unei infracțiuni de tentativă la înșelăciune.

Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, beneficiind de sprijinul Biroului de Investigații Criminale Oltenița, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Poliției Orașului Lehliu Gară, au efectuat miercuri, 29 septembrie, 10 percheziții domiciliare în Dragalina, Dor-Mărunt și municipiul Călărași la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada februarie – martie, cei în cauză  ar fi postat pe internet anunțuri cu privire la comercializarea de motorină la prețuri avantajoase sustrasă din utilaje agricole. Tranzacțiile au avut loc pe raza comunei Dragalina, unde victimele au fost prejudiciate cu 25.450 de lei, sumă achitată pe 7.740 de litri de amestec de substanțe cu miros și culoare specifică motorinei”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

În urma descinderilor, șase bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, sunt cercetați pentru săvârșirea a 4 infracțiuni de înșelăciune și a unei infracțiuni de tentativă la înșelăciune. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*