Sute de polițiști călărășeni vor fi la datorie pentru un sfârșit de săptămână în siguranță

Peste 400 de polițiști călărășeni vor fi la datorie în perioada 29 aprilie – 2 mai, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică pe perioada minivacanței prilejuite sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, în cele patru zile vor fi angrenați atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, dar și de la investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Acțiunile organizate au ca obiectiv prevenirea și combaterea infracționalității, precum și a faptelor antisociale și sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență. Totodată, misiunile desfășurate în această perioadă vizează combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și ambuteiajelor rutiere, fluidizarea și controlul circulației.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă normele legale și sancționarea promptă a acestora, polițiștii vor folosi echipamente de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a ajunge cu bine la destinație, conducătorilor auto li se recomandă să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. De asemenea, pietonilor li se recomandă să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*