Traficul feroviar va fi închis pe linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița pentru lucrări de consolidare la pasajul rutier

Mijloace auto pentru transbordare pe relația Slobozia Veche - Ciulnița. FOTO cu rol ilustrativ

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat că în perioada 28 august – 1 octombrie vor avea loc lucrări esențiale de consolidare la pasajul inferior de la kilometrul 15+470, pe linia de cale ferată Slobozia Veche – Ciulnița. Aceste lucrări vor duce la închiderea traficului feroviar pe această linie până la data de 1 octombrie, cu scopul de a efectua intervenții de reabilitare complexă.

Principalele obiective ale lucrărilor de consolidare sunt refacerea drenurilor și hidroizolației, consolidarea culeei și înlocuirea suprastructurii cu un tablier metalic echipat cu o cuvă de beton, menită să susțină prismele de piatră spartă. Aceste măsuri sunt cruciale pentru garantarea stabilității structurii podului, îmbunătățirea capacității de rezistență și creșterea vitezei de circulație a trenurilor la 70 km/h, conform standardelor proiectate.

În timpul perioadei de execuție a lucrărilor, pasajul inferior de la km 15+470 va fi închis pentru traficul feroviar. Pentru a asigura continuitatea circulației feroviare, călătorilor li se va pune la dispoziție mijloace auto pentru transbordare pe ruta Slobozia Veche – Slobozia Sud – Ciulnița. Detaliile privind programul de circulație a mijloacelor auto vor fi disponibile la gările Slobozia Veche și Ciulnița.

În ceea ce privește traficul rutier, vor exista și restricții temporare. În zilele de 2 septembrie și 16 septembrie, se vor aplica restricții de circulație pe DN 2A. Pe 2 septembrie, circulația va fi dirijată alternativ pe o singură bandă, iar pe 16 septembrie, pentru o perioadă de 12 ore, va fi închis tronsonul de drum între sensul giratoriu de la Slobozia Veche (km 62+500) și sensul giratoriu de la Șoseaua Ciulniței (km 66+200).

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA solicită conducătorilor auto să respecte semnalizările rutiere temporare și restricțiile instituite. Aceste măsuri au ca scop menținerea siguranței și a condițiilor optime în trafic pe durata desfășurării lucrărilor. Pentru călătorii care utilizează serviciile feroviare, se recomandă solicitarea de informații la gările Slobozia Veche și Ciulnița cu privire la programul de circulație a mijloacelor auto pentru transbordare.

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA își cere scuze pentru neplăcerile create călătorilor și participanților la trafic din cauza acestor modificări temporare. Lucrările de consolidare sunt esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de circulație și sporirea siguranței atât în transportul rutier, cât și în cel feroviar pe linia Slobozia Veche – Ciulnița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*