Transport ilegal de pește, depistat de polițiștii de frontieră călărășeni

Transport ilegal de pește, depistat de polițiștii de frontieră călărășeni . FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii de frontieră din Oltenița au depistat un bărbat care transporta, în portbagajul autoturismului personal, peste 90 de kilograme de pește, fără a deține documente de proveniență.

Potrivit STPF Călărași, în cursul zilei de joi, 25 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Oltenița, în timp ce se aflau în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe DN 4, pe raza localității Oltenița, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani.

„În urma controlului autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 92 kilograme de pește din specia caras, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență. Persoana în cauză a declarat că a achiziționat peștele de la diferite persoane care pescuiau în zonă și intenționa să îl comercializeze ulterior”, au precizat reprezentanții STPF Călărași.

Direcția Sanitar Veterinară Oltenița a dispus confiscarea întregii cantități de pește, iar în conformitate cu legislația în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călărași, respectiv Grădina Zoologică Călărași, pentru a fi folosită la hrana animalelor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*