Un proiectil exploziv a fost găsit la o firmă din Călărași de un bărbat care efectua lucrări de sortare a materialelor feroase

FOTO ISU Călărași

Un lucrător al unui operator economic a descoperit un proiectil exploziv de calibru 152 mm (muniţie rămasă neexplodată) în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase, iar un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul

În data de 02.10.2023, ora 10.00, un echipaj de specialişti pirotehnicieni din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza municipiului Călăraşi, în incinta unui operator economic, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 152 de milimetri.

Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un bărbat în timp ce efectua lucrări de sortare a materialelor feroase.

“Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnicieni din cadrul I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare” – ISU Călărași.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*