Un sfert de tonă de pește fără documente legale, confiscat de polițiștii de frontieră călărășeni

Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră. FOTO arhiva CLnews

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chirnogi au depistat un bărbat care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 285 de kilograme de pește, pentru care nu avea documente de proveniență.

Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Chirnogi, județul Călărași, în timp ce îndeplineau atribuțiile de serviciu, au oprit pentru control un autoturism pe DJ 411, pe raza localității Crivăț. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, alături de care se aflau alte două persoane în vârstă de 42, respectiv 45 de ani, domiciliate pe raza județului Ilfov.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, aproximativ 285 kg pește din specia crap fitofag, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență.

Cei trei bărbați au declarat că au achiziționat peștele de la diferite persoane care pescuiau în zonă și intenționau să îl comercializeze pentru a obține profit în mai multe localități de pe raza județului Călărași.

Direcția Sanitar Veterinară Budești a dispus confiscarea întregii cantități de pește, iar în conformitate cu legislația sanitar veterinară în vigoare, aceasta a fost predată Complexului de Agrement Călărași, respectiv Grădina Zoologică Călărași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*