VIDEO Au început alegerile interne în cadrul Organizației Județene a PSD Călărași

Ion Samoilă a prezentat situația alegerilor din cadrul organizației județene a PSD Călărași

Secretarul executiv al PSD Călărași, Ion Samoilă, a prezentat  joi, 21 iulie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, care este stadiul de organizare a alegerilor interne din cadrul organizației județene.

Potrivit lui Ion Samoilă, au fost deja organizate alegeri în Cuza Vodă, Ștefan Vodă, Dragoș Vodă, Unirea, Jegălia, Borcea, Dragalina și Ștefan cel Mare și se speră ca la mijlocul lunii septembrie să fie organizată deja conferința județeană.

„În cadrul Biroului Permanent Național din 6 iulie s-a decis organizarea de adunări generale și conferințe județene de alegeri în cadrul tuturor organizațiilor teritoriale ale PSD. După cum știți, la nivel local, județean, dar și național, un congres care să fie conform statutului și să urmărească alegerile de la organizațiile de bază, încheindu-se cu conferințe județene, ulterior cu convocarea unui congres, nu s-a mai întâmplat de ceva vreme la nivelul PSD. Au tot fost conduceri interimare, și la nivel național și la nivel local. (…) Este momentul să alegem conduceri locale, municipale și județene prin vot, așa cum se face. În data de 14, după Biroul Permanent Național, am așteptat să primim ghidurile pentru desfășurarea adunărilor generale și conferințelor județene, și am convocat un Birou Politic Județean în care am prezentat hotărârea care s-a luat la nivel național și, între alte discuții,  am aprobat calendarul de alegeri, am aprobat componența birourilor locale.

Cei care au câștigat alegerile și au performat or să aibă o conducere la nivel maxim, iar celelalte or să aibă o conducere mai restrânsă, pentru ca în perioada imediat următoare să facem și niște upgradări, în funcție de cum o să închidem această acțiune de alegeri.

Această campanie de alegeri la nivel național o să fie structurată în două etape. Prima în organizațiile județene în care s-a câștigat de către PSD alegerile locale or să se desfășoare alegeri începând de la autoritățile de pe lângă secția de votare și încheindu-se cu conferința județeană și cu desemnare candidaților la congres. În cele din județele în care nu s-au câștigat alegerile locale, or să aibă un calendar separat, adică or să se desfășoare concomitent dar doar la nivel local alegeri, urmând ca Biroul Permanent Național, printr-o altă decizie, să facă un calendar separat.

Referitor la calendar, noi am început acțiunea cu adunările generale, deja am avut alegeri la Cuza Vodă, Ștefan Vodă, Dragoș Vodă, Unirea, Jegălia, Borcea, Dragalina și Ștefan cel Mare. Astăzi urmează Dichiseni și Roseți și în fiecare zi avem 2-3 adunări generale care au fost programate.

Noi am propus ca la Organizația Municipală Oltenița data de 4 septembrie ca dată de conferință de alegeri, 7 septembrie la Organizația Municipală Călărași și pe 14 septembrie să se deruleze conferința județeană. Noi intenționăm și am propus ca până la sfârșitul lui august să ținem adunările generale în toate organizațiile locale, timp în care am propus și am și aprobat și am stabilit și numărul candidaților care să fie prezenți la conferința județeană. Am ținut cont și de numărul de locuitori, de numărul membrilor de partid, dar și de rezultatul alegerilor la locale și ne-a ieșit, în urma acestui calcul, să ținem conferința județeană cu un număr de 550 de delegați“, a declarat Ion Samoilă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*