VIDEO Dumitru Coarnă: „Nu cred că suntem noi în măsură să ne trimitem copiii la război, la un război care nu este al nostru până la urmă”

Dumitru Coarnă: „Nu cred că suntem noi în măsură să ne trimitem copiii la război, la un război care nu este al nostru până la urmă”

Deputatul PSD Dumitru Coarnă crede că războiul pe care Federația Rusă l-a pornit în Ucraina nu este și războiul poporului român, care ar trebui să rămână în „zona de neutralitate”, iar adevăratul război în care este implicată România este unul intern, economic, cu prețurile majorate la gaze, electricitate și combustibil.

Prezent la conferința de presă a PSD Călărași de vineri, 11 martie, deputatul Dumitru Coarnă a vorbit despre războiul din Ucraina, considerând că România ar trebui să acorde numai sprijin umanitar, fără sprijin militar.

„Traversăm o perioadă profundă de criză: acest conflict militar pe care îl avem la graniță, un conflict care, în opinia mea, nu este al nostru, dar sigur, făcând parte din NATO suntem într-o poziție defensivă și sper să rămânem într-o poziție defensivă și într-o stare de normalitate. Nu cred că suntem noi în măsură să ne trimitem copiii la război, la un război care nu este al nostru până la urmă. Eu cred că trebuie să rămânem în zona de neutralitate și să acordăm acel sprijin umanitar și atât, fără sprijin militar. Eu în acest sens am semnat o declarație, împreună cu alți deputați, declarație pe care am înaintat-o președintelui României și celor în drept pentru a decide în acest sens. Mi-am asumat-o. Nu cred că noi acum suntem în poziția să încorporăm sau să concentrăm copiii de vârstă de la 20 la 35 de ani și să îi trimitem la moarte sigură. (…) Noi trebuie să rămânem în zona de neutralitate, sigur, suntem parte a organizației NATO… Uitați-vă la abordarea Ungariei, a Poloniei, a Croației…Ați văzut, Polonia a spus: <<Vreți avioane MiG? Sigur, dar să decoleze de la Berlin, nu de la Varșovia>>. Nu trebuie să ne implicăm în nici un fel din perspectivă militară. Este opțiunea mea și este, dacă vreți, dreptul meu de a acționa”, a declarat deputatul social-democrat.

El susține că adevăratul război în care este implicată România este un „război economic”, cu prețurile majorate la energie, carburant și gaze naturale.

„Războiul din Ucraina nu este războiul nostru. Eu cred că țara noastră trebuie apărată astăzi de prețurile pe care le vedeți și care practic ne-au măcelărit. Prețurile de la carburanți, de la energie și de la gaze naturale. Ați văzut ce s-a întâmplat miercuri, da?!, (cozile de la benzinării după ce s-a zvonit că vor fi majorate prețurile la carburant – n.r.). Ați observat, e un război psihologic acolo. Ne-au încercat, ne-au testat. S-au dus la nouă lei, prețul la combustibil. Dacă vă uitați cu atenție, în 30 de zile s-a dublat prețul la combustibil. Acesta este războiul nostru. Războiul nostru este un război economic. Mai ales că eu știu că avem pârghii să scădem prețurile de cinci, șase, șapte ori. România are în momentul de față pârghii să mențină prețurile scăzute. Însă vedeți că principalul beneficiar al acestor majorări extrem de agresive este statul român. Și la energie, și la gaze și la combustibil. Iar cei care pierd suntem noi, consumatorii”, a mai spus Dumitru Coarnă.

 

Tot în conferința de presă de vineri, 11 martie, deputatul PSD a anunțat și votarea proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului contractual care în perioada stării de pandemie, a fost încadrat pe perioadă determinată.

„În data de 8 martie am votat în Camera Deputaților ca și cameră decizională, proiectul de lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de pandemie, a fost încadrat pe perioadă determinată și am găsit o soluție prin reglementare ca acești oameni, prin concurs ori examen, să fie angajați. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților ca și cameră decizională și urmează să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial, după care vom trece la aplicarea ei. Și aici vorbim despre sistemul de sănătate, de pompieri și altele care au fost puternic provocate în această perioadă de pandemie pe care sper și sunt convins că am depășit-o cu bine”, a mai declarat Dumitru Coarnă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*