VIDEO Lucrările la pista de biciclete din Parcul Dumbrava sunt în grafic: se toarnă asfaltul colorat

a început acțiunea de turnare a stratului de asfalt colorat pe pista de biciclete din Parcul Dumbrava. FOTO: captura video

Primăria Călărași anunță că de miercuri, 16 noiembrie, a început acțiunea de turnare a stratului de asfalt colorat pe pista de biciclete din Parcul Dumbrava.

„Lucrările sunt în grafic. Până în momentul de față au fost executate în proporție de 30 la sută, iar până la finele anului, procentul va ajunge la 40 la sută. Obiectivul primordial este să finalizăm implementarea acestui proiect până la sfârșitul anului viitor”, a notat primarul Marius Dulce pe pagina personală de Facebook.

Rețeaua de piste de biciclete propusă va uni punctele terminale ale căii principale rutiere a municipiului incluzând în rețeaua de piste și pe cele realizate independent de alte investiții în infrastructura, asigurând conexiuni cu zone de agrement și puncte de interes turistic și de importanță locală ale municipiului. Conform proiectului, traseul este următorul: începere din strada Dropiei – Iaz Decantor – aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – strada Av. Vitalie Zvincu nr. 1 – aleea Dumbrava Minunată – strada Cornișei (Parc Dendrologic) – strada Eroilor – bulevardul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călărași) – strada Sloboziei nr. 4 – strada Independenței.

„Proiectul urmărește oferirea opțiunilor de transport alternativ și schimbarea comportamentului legat de transport la nivelul unui număr rezonabil de utilizatori de autoturisme personale și are ca scop dezvoltarea urbană durabilă prin promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon, promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuarea emisiilor de CO2 provenite din transportul rutier și de schimbarea opțiunii utilizării autoturismelor în favoarea utilizării modurilor nemotorizate de transport și a transportului public, realizându-se astfel schimbarea accentului la o modalitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, ceea ce va conduce la reducerea emisiilor de echivalent CO2 și a altor gaze cu efect de seră (GES) provenite din transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului Călărași”, a mai precizat edilul șef al Călărașului.

Pista de biciclete are o lungime totală de 3.176,14 metri şi acoperă o suprafață de 8.055 de metri pătrați. Având în vedere lungimea mare a pistei, este propusă şi amenajarea de locuri de odihnă pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coșuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete. Valoarea totală a proiectului este de 6.269.019,96 lei (circa 1,3 milioane de euro). Contribuția UAT Călărași este de două procente, însemnând 125.380,40 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*