VIDEO Marinela Voivozeanu, președinte OFSD Călărași, are planuri de ajutorare a familiilor sărmane din județ, pe timp de iarnă.  „O femeie vede comunitatea ca pe o gospodărie a dumneaei pe care știe să și-o gestioneze și pe care o poate dezvolta frumos”

Marinela Voivozeazu. FOTO Facebook OFSD Călărași

În calitate de președinte al Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) a județului Călărași, Marinela Voivozeanu este de părere că doamnele și domnișoarele au un atu special prin care pot da valoare, în teritoriu, măsurilor bune implementate la nivel central de ramura principală a partidului. Iată de ce, alături de celelalte 55 de reprezentante ale femeilor social-democrate din localitățile județului Călărași și propune să ducă la îndeplinire un set de proiecte și activități menite să ajute femeile călărășene și, odată cu ele, familiile acestora.

Proiectele de suflet despre care Marinela Voivozeanu a vorbit într-un interviu acordat CLnews vizează ajutorarea familiilor nevoiașe, cu mulți copii. Chiar înainte să răzbească gerul în localitățile Bărăganului, femeile social-democrate din organizația prezidată de Marinela Voivozeazu au pornit prin localitățile din județ pentru a aproviziona un lemne de foc familiile cu posibilități reduse. Cazurile sociale cele mai acute sunt cunoscute deja din perioada sărbătorilor Pascale.

„Dar nu numai acolo trebuie să ajungem ci și către alte familii care au nevoie. Colaborăm cu domnii primari în acest sens. În luna decembrie sunt foarte multe activități legate de sărbătorile de iarnă și atunci vom fi mai aproape de comunități, acolo unde situația o impune”, a ținut să precizeze Marinela Voivozeanu.  „Încercăm să prindem toate zonele, fie că este vorba de sistemul educațional, sanitar, sistemul social, cuprindem toate zonele unde oamenii au nevoie de noi ca și impliecare”, a mai adăugat președinta OFSD Călărași.

În acest context, Marinela Voivozeanu atrage atenția asupra faptului că își dorește, ca din postura politică în care se află, să întreprindă genul de activități educative menite să ducă la emanciparea femeilor din provincie.

Avem acțiuni educative și încercăm să aducem de la centru doamne care reprezintă o voce la nivelul politicii și am făcut un prim pas prin vizita doamnei europarlamentar Carmen Avram. Dumneaei face parte din Comisia pentru Agricultură, iar noi, în județul Călărași, avem femei fermier”, subliniează Marinela Voivozeanu, argumentând totodată pe marginea importanței ce se acordă agriculturii la nivelul Uniunii Europene.

Următoarea întâlnire pe care șefa femeilor social-democrate de la Călărași o are prevăzută în agendă pentru doamnele și domnișoarele interesate de politică din județ este cu o altă figură feminină emblematică a tabloului politic autohnon, Gabriela Firea.

„Încercăm să le creionăm femeilor din Călărași ce înseamnă politica și ce înseamnă femeia în politică. Sunt acțiuni pe care le vizăm, acțiuni de care ne vom ține strâns în perioada următoare. Vrem, în primul rând, noi, ca femei, să fim văzute altfel, să fim văzute ca doamne care se implică, să avem o mai reprezentativitate la nivel local atunci când vorbim de alegerile locale, la nivel parlamentar, de ce nu sau atunci când vorbim de alegeri europarlamentare. Vine anul 2024, cu patru rânduri de alegeri, acolo ne vom arăta și noi implicarea și sperăm să ne regăsim cât mai multe pe fiecare listă”, își exprimă optimismul Marinela Voivozeanu.

„O femeie – consideră președinta OFSD Călărași – reprezintă plus-valoare pentru fiecare comunitate. Avem la nivelul județului Călărași trei doamne viceprimar și cred că aproximativ 30 de doamne care sunt consilieri locali din partea PSD. Vrem să fie cât mai multe, pentru că o femeie vede altfel comunitatea, vede altfel localitate, ca pe o gospodărie a dumneaei pe care știe să și-o gestioneze și pe care o poate dezvolta frumos”.

La mai puțin de jumătate de an de la preluarea funcției de la șefia Organizației Femeilor Social-Democrate, Marinela Voivozeanu vorbește despre cum agenda sa pentru 2023 este în lucru și conține deja unele idei ambițioase.

„Tot timpul mi-am propus ca la Călărași să aducem o școală politică. Și atunci, în școala politică, o zi putem să vorbim despre administrație – și poate că sunt femei care intră pentru prima dată în administrație și nu au abilitatea de a scrie un proiect administrativ. Apoi putem vorbi despre fonduri europene și avem deja la nivelul județului Călărași foarte multe doamne care se implică în accesarea de fonduri. Putem vorbi despre meseriile viitorului și atunci ne putem lega și de domeniul educațional. Toate aceste proiecte, pe parcursul a trei zile, pot închega, o școală politică aici, la Călărași”, dezvăluie Marinela Voivozeanu care este de părere că orice se poate realiza, atât timp cât femeile rămân unite sub un țel comun.

Ca o încurajare pentru noul an, Marinela Voivozeanu reiterează un mesaj pe care l-a transmis femeilor din județul Călărași încă de la alegerea sa în funcția de președinte al OFSD

„Vom fi mereu braț la braț, umăr la umăr. Lumea are așteptări de la noi, pentru că suntem femei și empatizăm cu tot ceea ce înseamnă caz social, cu bunici, cu copii. Mamele, oricât de nevoiașe ar fi vor să rămână alături de copii, să îi vadă în fiecare seară cu capul pe pernă, în casă. Așa că îi ajutăm mergând la ei cu lemne, cu pachete, le oferim consultanță atunci când vor să își găsească un loc de muncă. Sunt proiecte importante pentru noi, pentru că trebuie să arătăm că PSD rămâne un partid aproape de oameni”, a încheiat Marinela Voivozeanu interviul acordat CLnews.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*