VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat investițiile ce urmează a fi făcute în județ prin PNRR

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, la conferința de presă a PSD Călărași. FOTO: captură video

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat joi, 19 ianuarie, în cadrul conferinței de presă săptămânale a partidului, despre investițiile care vor veni prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), dar și despre programele naționale pe care Călărașiul le va accesa, pentru proiecte depuse la Compania Națională de Investiții.

„Aș vrea să vă spun că am semnat un contract privind renovarea integrată clădirea Muzeul Dunării de Jos. Este finanțat prin PNRR – Valul Renovării. Avem finanțat proiectul privind școala specială, cu o valoare de finanțare de cinci milioane cu TVA. Tot prin Valul Renovării. Avem în curs de semnare, ne-au informat că am câștigat, și proiectul cu Școala Carol, fosta Școală numărul 4, așa cum e ea denumită în documentele noastre. Două milioane cu TVA, tot prin Valul Renovării. Avem un proiect mare, Cicloturism la Dunărea de Jos. Plecăm din județul Giurgiu, trecem prin Ilfov, traversăm tot Călărașiul pe digul de la Dunăre și ne continuăm traseul prin Dobrogea, unde ajungem tocmai la Năvodari. E vorba de 3.000 de km. Urmează să-l semnăm. E vorba de 282.895.247 cu TVA. Pe acel EuroVelo 6. Noi, Călărașiul, împreună cu Constanța, Giurgiu și cu Ilfov, am hotărât să fim lideri de proiect și să putem să finalizăm împreună acest proiect. E un proiect mare, un proiect pentru cele patru județe. Sunt trei ani de zile în care avem, după semnarea contractului, timp de implementare a acestui proiect”, a precizat Vasile Iliuță.

El a mai vorbit și despre proiectele privind reabilitarea mai multor drumuri din județ, fără să le omită pe cele cu dificultăți de realizare, precizând că principala problemă este reprezentată de scumpirile din ultima perioadă.

„Cred că mai avem de asfaltat drumuri de pământ, în județul Călărași, cam 130 de km. Noi, Consiliul Județean, anual, am reușit, până să se schimbe prețurile la energie și la gaze, să asfaltăm în jur de 35 de km. Acum, pe același buget, asfaltăm 20 de km. Scumpirea bitumului și tot ce înseamnă agregate pentru infrastructura și suprastructura drumului au făcut să se înjumătățească lungimea drumurilor pe care noi le construiam anual. (…)Am avut întâlnirea cu primarii județului Călărași, unde am dezbătut prin consultare banii pe drumuri județene. Și procentul de șase la sută pentru dezvoltarea localităților, procent atribuit prin hotărâri de Consiliu Județean”, a mai spus liderul PSD Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*