VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: „Acceptăm noi membri de la alte partide pentru că vrem să aducem cei mai buni specialiști în Partidul Social Democrat”

Vasile Iliuță. FOTO Cristina Sîmbeteanu

Social-democrații din județul Călărași își consolidează echipa politica și trasează deja obiectivele pentru următoarele alegeri de peste doi ani. Prin platforma sa politica, dar și prin rezultatele de până acum, filiala județeană a Partidului Social Democrat de la Călărași atrage de partea sa oameni de valoare din administrația publică de la alte partide.

La mijlocul lunii noiembrie, Vasile Iliuță a avut o întâlnire în care i-a cunoscut pe membrii biroului permanent județean și pe cei ai consiliului politic județean. S-a simțit mândru să regăsească printre ei foști membri ai vechiului PDL, partid pe care l-a condus, între anii 2012-2015, la nivel de filială județeană. În acest context, Vasile Iliuță a ținut să sublinieze ceea ce anunțase anterior în conferința de presă săptămânală a partidului, și anume faptul că organizațiile PSD din județul Călărași își măresc echipele cu noi membri, majoritatea veniți din zona PNL. Argumentul migrării politice este acela că respectivii politicieni nu se mai regăsesc în coordonatele după care se ghidează, la ora actuală, partidul sub culorile căruia și-au câștigat mandatele.

„Sunt multe dezamăgiri, multe supărări pentru că nu se regăsesc într-o echipă care nu e funcțională. Și trebuie să înțelegem și de ce nu este funcțională, fiindcă la momentul acesta pierderea Consiliului Județean și Primăria Municipiului Călărași le-au creat destule disfuncții în tot ceea ce a însemnat echipa lor de conducere, în care se regăseau toți bugetarii, în timp ce oamenii de afaceri erau la PSD.

E ceva atipic, dar la Călărași s-a întâmplat acest lucru. Majoritatea se regăsesc în funcții publice, dar sunt membri PNL, iar unii dintre ei doresc să vină în echipa noastră. Noi îi acceptăm pe toți, indiferent că e funcționar public și vine ca membru, indiferent că persoană contractuală și vine cu funcția și se înscrie în rândurile PSD, noi îi primim cu mare plăcere, pentru că vrem să mărim echipa și vrem să aducem cei mai buni specialiști în zona Partidului Social Democrat”, transmite Vasile Iliuță.

Acesta afirmă că este conștient de riscurile pe care le comportă migraționismul politic și că, odată ajunși în funcții ale puterii, actualii noi membri ar putea decide să abandoneze barca social-democrată, însă, mai spune Iliuță, acesta este un risc pe care este dispus să și-l asume din postura de președinte de filială județeană, deoarece are încredere în atuurile formațiunii politice pe care o reprezintă de a le oferi oamenilor contextul pe care îl caută pentru a putea performa.

De altfel, pentru anul 2023, filiala județeană a PSD Călărași își va focusa toate resursele politice pentru a genera o campanie electorală solidă pentru alegerile care vor urma în 2024. Președintele PSD Călărași promite încă de pe acum susținătorilor săi că, peste doi ani, social-democrații vor ieși învingători în județul Călărași cu majoritate de voturi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*