VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, anunță prioritățile și proiectele guvernării conduse de președintele Marcel Ciolacu

Vasile Iliuță și Ion Samoilă. FOTO: captură video din cadrul conferinței de presă din 15 iunie

În cadrul conferinței de presă săptămânale a Partidului Social Democrat (PSD), președintele filialei Călărași, Vasile Iliuță, a dezvăluit joi, 15 iunie, prioritățile și planurile pentru noul guvern condus de președintele Marcel Ciolacu. Iliuță a subliniat importanța consolidării organizației locale și a prezentat două evenimente de succes recente.

„Pe lângă discuțiile care au avut loc la nivel național pe fiecare subiect: organizarea politică și preluarea guvernării, noi, la nivelul județului Călărași am avut două evenimente săptămâna trecută”, a declarat Vasile Iliuță în cadrul conferinței de presă.

Primul eveniment menționat de Vasile Iliuță a constat în semnarea acordurilor de colaborare cu 17 localități, în vederea achiziționării de microbuze electrice.

„Cele 17 localități au semnat acorduri de colaborare pentru achiziția de microbuze electrice, într-un efort de a promova soluții sustenabile și de a proteja mediul înconjurător”, a precizat Iliuță.

Al doilea eveniment important a fost finalizarea monitorizării Asociației de Dezvoltare Intracomunitară Eco Salubris Management și pregătirea licitației grupului Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

„Avem de luat niște măsuri pentru a implementa o treaptă de selecție mecanică, astfel încât să repunem pe groapă mai puțin gunoi și să recuperăm mai mult din deșeurile pe care le gestionăm. Asta va reduce costurile pentru populație și va contribui la protejarea mediului”, a explicat președintele PSD Călărași.

Vasile Iliuță a subliniat că a convocat primarii implicați în salubrizarea județului Călărași pentru a discuta soluții eficiente în colectarea și depozitarea gunoiului.

„Cei cinci primari invitați au venit cu soluția ca noi, efectiv, să venim cu o investiție nouă pentru tratarea mecanică a gunoiului menajer. Un milion jumătate de euro alocați din bugetul județului Călărași, să putem să realizăm această treaptă de selecție mecanică”, a adăugat Iliuță.

Referindu-se la Consiliul Politic Național, președintele Vasile Iliuță a prezentat prioritățile enunțate de președintele Marcel Ciolacu.

„Aș veni să vă spun din Consiliul Politic Național, propunerea preluării guvernării de către președintele Marcel Ciolacu la cele cinci priorități pe care domnia sa le-a enunțat”, a menționat Iliuță.

Printre aceste priorități se numără rezolvarea problemelor pensiilor speciale și adoptarea unei noi legi privind salarizarea unitară, stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare a populației, dezvoltarea sistemelor publice de educație și sănătate, patriotismul economic prin creșterea producției naționale și atragerea de fonduri europene, precum și crearea de locuri de muncă bine plătite și eliminarea inechităților salariale.

„Vom avea multe măsuri pe care cu toții vom fi mulțumiți că noua guvernare le va livra către populație, ceea ce populația este în așteptare. Coșul de cumpărare zilnic trebuie să fie clar și accesibil pentru toți cetățenii României”, a conchis președintele PSD Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*