VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: “Nu văd niciun fel de asociere cu PNL la Călărași. Coaliția funcționează la nivel național, nu și la nivel local”

Vasile Iliuță. FOTO Adrian Boioglu

Președintele organizației județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat că nu vede niciun fel de asociere cu PNL la Călărași pentru alegerile de anul viitor. El susține că această coaliție dintre PSD și PNL funcționează la nivel național, dar nu poate spune același lucru și despre înțelegerea dintre social-democrați și liberali, la nivel local.

Vasile Iliuță a vorbit astăzi, în conferință de presă, despre propunerea președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca la alegerile de anul viitor PSD și PNL să meargă pe liste comune.

“E o discuție pe care am avut-o la Guvern acum două zile. Domnul președinte Marcel Ciolacu vrea ca să putem să facem alianțe locale acolo unde cele două partid găsesc înțelegere. Pentru toate alegerile. Singurele alegerile care nu pot fi comune sunt europarlamentarele. Suntem din familii politice diferite, nu putem să facem asociere sau alianțe la europarlamentare, iar pentru celelalte alegeri, fie că sunt prezidențiale, că sunt locale, parlamentare, putem să facem orice tip de asociere în teritoriu”, a spus liderul PSD Călărași.

În viziunea lui Vasile Iliuță o astfel de înțelegere nu poate fi realizată la Călărași.

“Dacă mă refer la Călărași, eu nu văd niciun fel de asociere la Călărași atâta timp cât nu există o colaborare în această coaliție. Coaliția funcționează la nivel național, iar la nivel local nu funcționează. Nu aș spune rău despre colegii noștri de la PNL, spun că au fugit cu scaunele, nu îi mai găsim, s-au pitit, prefectul atacă toți primarii PSD. E o coaliție formală, doar pe hârtie, ea nu poate să fie funcțională. Și mai avem și exemplu de la municipiu, unde Alin Dragulin iese cu tot ce înseamnă critici la adresa primarului în funcție și noi suntem într-o coaliție. O fi coaliție sau o coaliția în capul lor că vor funcții pentru ei? Asta e coaliția la Călărași”, a povestit președintele PSD Călărași.

Vasile Iliuță a mai spus în conferința de presă, că nu este de acord cu testarea antidrog a elevilor în școli.

Cu testarea nu sunt de acord. Să ne gândim foarte bine. Avem copii, avem nepoți, avem generații care urmează să ajungă oameni de vază în societate. Dacă în timpul copilăriei punem o bilă neagră, că i-am testat și l-am găsit la școală și i-am făcut cazier acelui copil…. Soluțiile sunt altele”, a afirmat liderul PSD Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*