VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: “Voi candida pentru un nou mandat de președinte CJ, iar Marius Dulce, pentru un nou mandat de primar al municipiului”

Vasile Iliuță. FOTO Paul Alexe

Președintele organizației județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Călărași, iar Marius Dulce va fi în cursa pentru un nou mandat de primar al municipiului Călărași.

Vasile Iliuță și Marius Dulce au susținut astăzi prima conferință a PSD Călărași din acest an. Subiectul alegerilor a fost abordat de președintele PSD Călărași.

Comasarea alegerilor pentru noi înseamnă un câștig la nivelul județului Călărași. Chiar dacă se pune preluarea mandatului după patru luni de la înscrierea în competiție, cred că putem să așteptăm să intrăm în preluarea mandatului deoarece Constituția spune clar la patru ani încetează un mandat de ales local”, a spus Vasile Iliuță.

El a vorbit despre cum va fi mobilizarea la alegerile din acest an.

“Avem chiar cinci tururi de alegeri, pentru că este și al doilea tur pentru alegerea președintelui. Cinci rânduri de alegeri înseamnă europarlamentare, locale, parlamentare, prezidențiale primul tur și prezidențiale al doilea tur. Sunt cinci rânduri de alegeri. Pentru noi înseamnă să ne mobilizăm pe competiții, să avem europarlamentare cu locale, parlamentare cu primul tur la prezidențiale și apoi al doilea tur la prezidențiale. Coaliția va avea luni ședință și va decide dacă se vor face alegeri simultan și la parlamentare cu prezidențiale și la locale cu europarlamentare”, a afirmat președintele PSD Călărași.

El a precizat că pentru fiecare organizație județeană și-a luat niște angajamente în fața conducerii centrale privind numărul de voturi obținute la alegeri, iar PSD Călărași mizează pe 55.000 de voturi.

Iliuță a confirmat că va candida pentru un nou mandat de președinte CJ Călărași.

Am confirmat că merg la președinte de Consiliul Județean pentru un nou mandat, iar Marius Dulce va merge încă un mandat pentru primarul municipiului Călărași”, a mai spus Vasile Iliuță.

Primarul Marius Dulce s-a referit în conferința de presă la câteva proiecte pentru municipiul Călărași.

Avem proiecte de la a reface eficiența energetică de la școli, până la locuințe. Începem un proiect ANL, plecăm la drum cu 15AB care s-a blocat la un moment dat din cauza creșterii prețurilor, dar acum au terminat și i-au dat drumul. Am transmis la București ce ne dorim în acest an. Avem proiecte de infrastructură, 11 kilometri de străzi. Am vorbit de Cinema Victoria, am mers la CNI să ne finanțeze. Avem un teren de sport pentru care avem deja proiectarea, trebuie să dea CNI semnalul de începere. Știm că finanțarea pe CNI s-a diminuat”, a explicat primarul din Călărași.

Marius Dulce s-a mai referit la realizarea de locuri de joacă și la modernizarea parcurilor.

Prioritatea noastră sunt copiii. Avem creșa. Vrem să facem locuri de joacă în continuare, vrem să modernizăm parcurile. Avem foarte multe proiecte de făcut. 72 de milioane de euro nu sunt puțini bani. Vrem să facem un Călărași modern, vrem să facem un județ modern”, a spus Marius Dulce.

Primarul din Călărași a explicat și legătura dintre alegerile europarlamentare și cele locale.

Atunci când mergem și spunem oamenilor să voteze atât candidatul nostru la locale și candidații noștri la europarlamentare le explicăm că nu putem să dezvoltăm nici județul, nici municipiul, nici toată țara dacă nu avem fonduri europene. Dacă nu avem o majoritate în Parlamentul European, banii noștri vin puțini, vin deloc sau vor fi blocați. Dacă avem o majoritate acolo putem face lucrurile astea pentru noi aici”, a mai spus primarul din Călărași.

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*