VIDEO Vasile Iliuță: „Am discuții cu toți primarii PNL din județ pentru că le-am făcut ofertă să vină în echipa PSD”

Vasile Iliuță a prezentat situația alegerilor din cadrul organizației județene a PSD Călărași

Președintele Organizației Județene a PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 4 august, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, că le-a propus tuturor primarilor PNL din județ să intre în rândurile Partidului Social Democrat. El nu a vrut să dea numele celor care i-ar fi acceptat oferta, dar a precizat că îi va prezenta în următoarele conferințe de presă ale partidului.

Vasile Iliuță a prezentat în cadrul conferinței de presă și stadiul de organizare a alegerilor interne din cadrul organizației județene.

„Până în prezent, 42 de organizații ale PSD din județ și-au desemnat conducerile. Mai avem de ales în 13 localități, inclusiv în municipiul Oltenița, municipiul Călărași și orașul Lehliu-Gară. (…) Vreau să vă anunț datele Adunării Generale de la municipii și de la județ. Pe data de 4 (septembrie – n.r.) va avea loc adunarea generală de alegeri în municipiul Oltenița, pe data de 7 (septembrie – n.r.) va avea loc în municipiul Călărași, iar pe data de 14 (septembrie – n.r.) va avea loc pentru județul Călărași”, a anunțat el.

Președintele PSD Călărași a mai anunțat și că se află în discuții cu primarii PNL din județ, cărora le-a propus să se alăture Partidului Social Democrat, dar nu a vrut, pentru moment, să precizeze cine i-a acceptat oferta.

„Am discuții cu toți primarii PNL pentru că le-am făcut ofertă să vină în echipa PSD, să vină lângă mine, pentru că avem un proiect comun: proiectul de dezvoltare a județului Călărași. De săptămâna viitoare o să vă fac surprize după surprize. O să vin în conferință de presă și o să vi-i arăt pe cei care  optează să vină în rândurile PSD. Nu vă spun, astăzi, niciun nume. Vi-i prezint în conferința viitoare”, a declarat el.

Prezent în conferința săptămânală de presă a PSD Călărași a fost și directorul general al SC Ecoaqua SA Călărași, Eduard Grama, care a prezentat date privind proiectul de extindere a infrastructurii de apă și canal din județ. Lucrările sunt programate să înceapă anul viitor.

„A început o luptă contracronometru pentru semnarea acestui proiect, pentru că, dacă depășeam acest an, ar fi fost încă un an. Adică în 2024 urma să semnăm acest contract prin Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă. Și, în trei luni de zile, am reușit, din cele 15 județe care erau în lista de așteptare, Călărașiul fiind la coada clasamentului, să ajungem pe primul loc și să semnăm primul contract, în faza a doua a POIM-ului, primul contract cu o valoare de 357 de milioane de euro, valoare care va fi actualizată și la care lucrăm în perioada următoare. Cred că ne vom apropia de 500 de milioane de euro, bani care vor intra în peste 90 de localități aferente celor două județe: Ialomița și Călărași. O parte din lucrări vor începe în 2023, în martie – aprilie, iar spre sfârșitul anului 2023 sunt convins că vom reuși să pornim și celelalte lucrări. Este nevoie de acest proiect pentru că este o problemă reală a infrastructurii de apă. Infrastructura este făcută în urmă cu 30 – 40 de ani, infrastructură care nu a  fost înlocuită și care afectează, în mod direct, consumatorii, mai ales că suntem în perioada de vară”, a explicat Eduard Grama.

El a ținut să precizeze și că la nivelul județului și municipiului Călărași nu sunt în prezent probleme în alimentarea cu apă.

„Vreau să vă mai spun că nu sunt probleme în alimentarea cu apă la nivelul municipiului Călărași și județului Călărași. Uzina funcționează în parametri normali și, în paralel, așteptăm ca în circa o săptămână să obținem buletinele de analize la puțurile forate, de la intrarea în municipiul Călărași. Puțuri care pot asigura sursa alternativă de apă pentru locuitorii municipiului Călărași și eu sunt convins că rezultatele vor fi pozitive, pentru că am discutat cu societatea, dar și cu oamenii din cadrul Ecoaqua, oamenii de la laborator, care cunosc fenomenul și sunt convins că vom avea, în continuare, o apă bună și cristalină în municipiul Călărași”, a mai precizat Grama.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*