VIDEO Vasile Iliuță: „Am identificat toate sursele de finanțare și cea mai importantă dintre ele este Programul Anghel Saligny”

Conferință de presă la sediul PSD Călărași

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat joi, 10 februarie, într-o conferință de presă organizată la sediul partidului, detaliile privind proiectul drumului expres TransRegio, un important proiect de infrastructură în zona de Est și Sud, realizat alături de județele Galați, Brăila și Ialomița.

Este vorba despre construirea drumului ce va lega Galațiul de Autostrada A2: Galați – Brăila – Slobozia (Ialomița) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călărași), proiect realizat în parteneriat cu Ministerul Transporturilor.

Tot cu această ocazie, Vasile Iliuță a anunțat că au fost identificate și sursele de finanțare pentru proiectele depuse la nivelul județului, cea mai importantă fiind Programul National de Investiții „Anghel Saligny”. El a precizat că primarii din județ au fost invitați vineri, 11 februarie, la sediul Consiliului Județean pentru a găsi rezolvare eventualelor problemelor apărute în implementare proiectelor depuse în cadrul acestui program.

„La nivelul Consiliului Județean am identificat toate sursele de finanțare și cea mai importantă dintre ele, în momentul de față este Programul Anghel Saligny. Mâine (vineri, 11 februarie – n.r.), la ora 10.00, la sediul Consiliului Județean i-am invitat pe toți primarii din județ pentru a se întâlni cu domnul Alexandru Soare, director general în cadrul Ministerului Dezvoltării ca să lămurim toate necunoscutele cu privire la proiectele depuse în cadrul PNI Anghel Saligny”, a precizat președintele CJ Ialomița, Vasile Iliuță.

Tot în cadrul conferinței de presă desfășurată la sediul PSD Călărași, deputatul PSD Dumitru Coarnă a explicat de ce a votat moțiunea simplă a USR împotriva actualului ministru al Energiei, Virgil Popescu. El l-a acuzat pe acesta că este „ministrul OMV” și că ar fi scăzut deliberat producția de gaze din România.

„În opinia mea, ministrul Popescu este principalul vinovat pentru această criză energetică pe care a provocat-o în mod intenționat. Pentru că el este ministrul OMV. (…) Urmăriți-i declarația de avere și vedeți că a deținut acțiuni la OMV Petrom. Soția sa deține opt stații OMV Petrom. (…) A scăzut în mod deliberat producția de gaze în România, iar OMV a câștigat un miliard și jumătate de euro”, a spus Dumitru Coarnă.

Senatorul Nicușor Cionoiu relatează presei situația coaliției politice de la nivel central, iar deputatul Dumitru Coarnă explică in detaliu votul exprimat în plen împotriva ministrului Energiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*