VIDEO Vasile Iliuță anunță că în toamnă vor avea loc alegeri pentru funcțiile politice din PSD Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță

Președintele interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 12 mai, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, că în toamna acestui an vor fi organizate alegeri pentru funcțiile politice din cadrul organizației județene.

El a anunțat că la Consiliul Politic Național al PSD, ce a avut loc săptămâna aceasta la Palatul Parlamentului, s-a decis organizarea de alegeri interne în cadrul organizațiilor județene ce sunt conduse interimar, între care se numără și Călărașiul, iar detaliile vor fi stabilite într-o altă întrunire a Consiliului Politic Național, ce va avea loc peste o lună.

„Într-o lună vom avea un Consiliu Politic Național, unde se va decide pentru județele unde nu au fost făcute alegeri să aibă conferințe județene pentru desemnarea noii conduceri. Cred că în lunile septembrie, octombrie sau noiembrie, toate organizațiile la nivel național o să demareze procedurile de înscriere a celor care doresc să obțină funcții politice în cadrul Partidului Social Democrat”, a declarat Vasile Iliuță.

Întrebat de presă dacă se așteaptă să aibă contracandidați la conducerea organizației județene a PSD Călărași, actualul președinte interimar a explicat că oricine poate candida pentru acest post, ori pentru altele, precum cea de președinte executiv, secretar ori alte funcții din comisii.

„Cred ca vom avea o lună în care putem să ne depunem dosarele și este posibil să avem contracandidați pentru că așa este democratic”, a spus Vasile Iliuță, precizând că și parlamentarii călărășeni, care sunt, conform statutului, vicepreședinți pot participa la aceste alegeri.

Tot în cadrul conferinței de presă, Vasile Iliuță a vorbit, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Călărași, și despre Programul Național de Investiții, unde s-a asigurat că fiecare localitate va avea cel puţin un proiect, despre lucrările la podul de la Șoldanu, portul turistic și faleza promenadă, precum și despre găsirea unor surse alternative de energie pentru a compensa prețul apei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*