VIDEO: Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași: „Facturile la energie vor fi stabilizate pentru a asigura protecția cetățenilor”

Vasile Iliuță, alături de Eduard Grama, la conferința de presă săptămânală a PSD Călărași

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a dezvăluit joi, 18 mai, în cadrul conferinței săptămânale de presă, importante decizii luate în cadrul Comitetului Politic Național al partidului. El a prezentat diverse aspecte politice, activitatea guvernamentală și coaliția de guvernare, prioritățile legislative viitoare și alte aspecte interne și externe.

Una dintre informațiile esențiale transmise de Vasile Iliuță a fost legată de formarea viitorului cabinet, ce urmează să fie condus de Marcel Ciolacu. El a anunțat că vor avea loc schimbări în coaliție, iar negocierile în cadrul coaliției vizează redistribuirea anumitor ministere, astfel încât PSD să rămână responsabil pentru Ministerul Transporturilor și să cedeze Ministerul Afacerilor Interne către PNL, printre altele. Președintele PSD Călărași a subliniat că miniștrii investiți vor putea numi secretarul general și un secretar de stat, însă aceștia trebuie să fie membri ai Partidului Social Democrat și să nu fie tehnocrați sau persoane cu pensii speciale care doresc să obțină un al doilea job.

„Miniștrii investiți vor avea posibilitatea să-și desemneze secretarul general și un secretar de stat, cu condiția ca aceștia să facă parte din rândurile Partidului Social Democrat. Nu dorim tehnocrați sau persoane cu pensii speciale, ci membri dedicați ai partidului care vor contribui la guvernarea eficientă și progresul României”, a declarat Vasile Iliuță.

De asemenea, a fost stabilit că cei care s-au retras din activitatea profesională prematură vor avea oportunitatea să își continue cariera în sectorul privat sau să dezvolte afaceri în România.

„Urmează o lege la nivel județean prin care cei care beneficiază de pensii speciale vor trebui să opteze între aceasta și rămânerea în activitate. Prioritatea noastră este să oferim locuri de muncă în sectorul privat și să facilităm profesarea activității pentru cei care au ales să iasă timpuriu din serviciu”, a explicat el.

În ceea ce privește situația politică și alianța cu UDMR, Vasile Iliuță a menționat că, deși PSD și PNL au suficiente voturi pentru a guverna fără sprijinul UDMR, se dorește continuarea parteneriatului dintre cele trei formațiuni pentru a conduce România. Cu toate acestea, există perspective de schimbare în privința numărului de ministere pe care UDMR le va deține în viitorul cabinet.

Un alt subiect abordat de președintele PSD Călărași a fost legat de prețurile la gaze și energie electrică. El a subliniat că una dintre prioritățile noului guvern va fi reducerea inflației și asigurarea protecției cetățenilor în fața creșterilor de prețuri în iarna următoare. În acest sens, se dorește stabilizarea prețurilor prin ordonanțe guvernamentale pentru a asigura un trai decent românilor.

Vasile Iliuță a făcut referire și la un „incident neplăcut” în care un parlamentar desemnat de organizația Călărași, Dumitru Coarnă, a făcut declarații jignitoare la adresa colegilor de partid. Vasile Iliuță a subliniat că respectul reciproc este esențial în politică și că astfel de comportamente nu sunt acceptate, afectând șansele de formare a unor alianțe și majorități viitoare.

În concluzie, conferința de presă a președintelui PSD Călărași, Vasile Iliuță, a adus în atenție decizii importante privind viitorul cabinet, prioritățile guvernamentale și asigurarea unui trai decent pentru cetățeni, dar și probleme legate de comportamentul unor parlamentari din organizație.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*