Vizită de lucru a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, la o companie din județul Călărași

Cultură de floarea soarelui. FOTO Facebook SC Expert Agribusiness Fundulea

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, va face marți, 17 august, la ora 11.00, o vizită de lucru în județul Călărași. El va fi prezent la o companie românească, SC Expert Agribusiness Fundulea, ce se ocupă cu ameliorarea porumbului şi florii-soarelui.

Potrivit reprezentanților societății, cu ocazia vizitei ministrul Oros, se vor vizita câmpurile de creare a materialului inițial de ameliorare, a liniilor parentale şi a hibrizilor experimentali de porumb şi floarea soarelui.

Astfel, delegația Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale va avea ocazia să viziteze câmpurile de creare a materialului inițial de ameliorare, a liniilor parentale și a hibrizilor experimentali de porumb și floarea soarelui, precum și câmpurile de testare a hibrizilor, pentru a oferi fermierilor români informaţii mai puţin cunoscute despre drumul pe care trebuie parcurs în ameliorare, de la crearea materialului inițial și până la obținerea hibrizilor comerciali.

Totodată, va putea fi văzut la lucru materialul genetic, cu o diversitate genetică remarcabilă, comportarea acestuia într-un sezon favorabil în prima jumătate și extrem de secetos și călduros pentru cultură de porumb și floarea soarelui în a doua jumătate, metodele moderne și rapide de ameliorare utilizate, precum și obiectivele diverse urmărite în procesul de selecție și testare.

De asemenea, se va discuta și compara sezonul pe care tocmai îl parcurgem cu sezonul 2020 și implicațiile pe care le au temperaturile extreme în procesul de ameliorare, dar și în cultura mare.

SC Expert Agribusiness Fundulea este o companie privată 100 la sută românească, ce activează în domeniul Agribusiness de peste 10 ani, care deţine programe de Cercetare aplicativă a speciilor alogame porumb și floarea soarelui.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*