Zeci de intervenții, în weekend, ale pompierilor călărășeni: misiuni de salvare, stingere a incendiilor dar și o pisică salvată dintr-o canalizare

Zeci de intervenții ale pompierilor în weekendul recent încheiat. FOTO: ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, la sfârșitul săptămânii trecute, la un număr de 82 misiuni.

Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 58 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor PSI și pentru intervenția la cinci accidente rutiere produse pe raza localităților: Spanțov, Vișini, Oltenița, Plătărești, Ștefan cel Mare (A2, km 126 ).

În urma producerii celor cinci accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităților ISU Călărași au intervenit cu autospecialele de descarcerare și cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a șase persoane implicate în evenimentele rutiere. Dintre acestea, patru persoane, conștiente, cu traumatisme ușoare, au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la cele mai apropiate unități spitalicești.

De asemenea, un echipaj profesionist de stingere din cadrul Secției Lehliu a fost solicitat să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs în satul Dâlga, comuna Dor Mărunt, la un cuib de barză și la partea superioară a unui stâlp de electricitate.

În această perioadă, pompierii militari profesioniști din cadrul subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a paisprezece incendii de vegetație uscată și resturi menajere în localitățile: Iezeru, Călărași, Dor Mărunt, Dragalina, Budești, Borcea, Lehliu Gară, Independența, Pietroiu, Răzvani, Tămădău Mare, Gruiu, Oltenița și Sărulești, nefiind înregistrate pagube materiale în urma acestor incendii.

Salvatorii călărășeni au fost solicitați să intervină în data de 8 iulie, în jurul prânzului, pe raza municipiului Călărași, în zona Muzeului Dunării de Jos, lângă fostul castel de apă, pentru extragerea unui pui de pisică căzut într-o canalizare. Cu ajutorul accesoriilor și a echipamentelor din componența containerului și a autospecialelor de intervenție, salvatorii au acționat prompt și au reușit in scurt timp să aducă la suprafață mica viețuitoare spre satisfacția proprietarilor săi. Respectiva canalizare avea o adâncime de aproximativ 15 – 16 metri și un diametru de circa 60 centimetri, iar pe la jumătatea distanței în adâncime, trecea o țeavă, care bloca accesul salvatorilor spre pisica speriată. În scurt timp s-a reușit extragerea pisicii, care a ajuns în siguranță la suprafață.

În zilele de 7 și 8 iulie, pe balta din localitatea Fundeni, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit cu bărci pneumatice împreună cu echipaje de scafandrii, venite în sprijin din Capitală, pentru căutarea unui bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, despre care existau informații că ar fi dispărut sub luciul de apă în timp ce se afla pe baltă la pescuit. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost găsit de către scafandrii bucureșteni, extras din apă și predat organelor abilitate în data de 8 iulie în jurul orei 14.00.

În ziua de sâmbătă, 8 iulie, la solicitarea unor cetățeni din zona Farfuria, pompierii s-au deplasat cu o autospecială de intervenție pentru salvări de la înălțime (autoscara de 42 de metri),pentru degajarea unor elemente de construcție ale unui imobil care reprezentau un pericol real pentru trecătorii din zonă. Intervenția a durat aproximativ 45 de minute fiind înlăturat pericolul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*