Zeci de kilograme de materiale pirotehnice ilegale, confiscate de polițiștii călărășeni în urma a două percheziții

Articole pirotehnice, confiscate de polițiștii călărășeni în urma a douăpercheziții domiciliare. FOTO arhiva IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat două percheziții domiciliare la persoane bănuite că dețin și comercializează bunuri de natură pirotehnică. În urma descinderilor, 24 de kilograme de articole pirotehnice au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma exploatării datelor și informațiilor obținute, au documentat, marți, activitatea infracțională desfășurată pe linia operațiunilor pirotehnice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

„În fapt, persoanele în cauză ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice fără a fi autorizate în acest sens, pe raza comunei Curcani, județul Călărași”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 4.637 articole pirotehnice de diferite categorii.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*