Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, găzduiește sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 13.00, vernisajul expoziției „Metamorfoze”.

Expoziția, semnată de artistul plastic călărășean George Iulian Bădițescu, este dedicată Zilei Culturii Naționale.

„Portofoliul artistic al tânărului George Iulian Bădițescu cuprinde o implicare susținută în activitatea expozițională de la Muzeul Dunării de Jos și Biblioteca Județeană <<Alexandru Odobescu>>. Absolvent al profilului de arte plastice al Liceului Pedagogic “Ștefan Bănulescu” din Călărași, unde a studiat cu profesorul Silviu Ioan Soare, acesta este acum student în anul I, la Secția de artă monumentală a Universității Naționale de Arte din București, clasa profesorului Ionuț Achițenie, continuându-și ucenicia artistică și demersul expozițional, prin care oferă publicului o parte dintre recentele lucrări, realizate pentru mapa de admitere la facultate și alte noi compoziții în care observăm pasiunea sa pentru pictură. Însă, în spatele demersului său stă exercițiul desenului, studiul de atelier, înțelegerea criteriilor de structurare a imaginii bidimensionale, care să confere expresivitate creației sale. Așa cum observăm, expoziția lui George Iulian Bădițescu este o reconectare la genurile consacrate ale artei. Portretul, natura statică, peisajul redefinesc armoniile cromatice și variatele modalități de aplicare a tușei și petei de culoare, așezate în cadrul unui figurativ interpretat, de manieră modernă. Aflat în plin proces de asimilare a gramaticii limbajului vizual și al tehnicilor de lucru, acesta este un tânăr care dorește în permanență să se perfecționeze și să descopere anevoiosul drum al artei. George Iulian Bădițescu face parte din prima generație de absolvenți de profil artistic de la Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu din Călărași, a cărei temelie a fost pusă de profesor Vasilica Puran, director la acea vreme. Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu al Muzeului Dunării de Jos de promovare a tinerelor talente călărășene”, spune criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*