500 de polițiști au acționat în județul Călărași la sfârșitul săptămânii trecute

FOTO cu rol ilustrativ

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din acest weekend, polițiștii au intervenit la 139 de sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 17 șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În perioada 26-28 ianuarie a.c., aproximativ 500 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 139 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112 și au organizat 32 de acțiuni.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 67 de infracțiuni și au prins în flagrant 8 persoane.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 402 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 146.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 17 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 27 ianuarie a.c., ora 19:45, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat în municipiul Oltenița, un bărbat, de 36 de ani, din aceeași localitate, având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În urma investigațiilor desfășurate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași, au fost depistat un bărbat, de 32 de ani, din Dragalina, care a sustras mai multe bunuri și bani.

În fapt, în perioada 18 – 24 ianuarie a.c., acesta ar fi sustras mai multe bunuri și bani din sediul unei societăți comerciale, curtea unei locuințe și din 3 autoturisme lăsate neasigurate, în municipiul Călărași.

La data de 24 ianuarie a.c polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de percheziție la domiciliul bărbatului, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri și mijloace materiale de probă ce fac obiectul dosarelor penale în cauză, dar fără a fi identificat și autorul.

Având în vedere probarea activității infracționale și faptul că acesta s-a sustras cercetărilor, a fost dat în consemn la frontieră, fiind identificat la punctul de trecere al frontierei Nădlac 1, pe sensul de ieșire din țară.

Față de acesta a fost  luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*