Pompierii din Călărași au avut aproape 80 de misiuni în ultimele trei zile

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 79 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 70 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave şi misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Totodată, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere produse pe raza localităţilor: Budeşti (eveniment rutier soldat cu o singură persoană rănită, pieton acroşat de un autoturism), Dragalina (Autostrada Soarelui, km 95, o persoană vătămată după ce autovehiculul pe care îl conducea s-a răsturnat în afara carosabilului) şi Fundulea (Autostrada Soarelui, km 39, un autotrurism în care se aflau cinci persoane a lovit parapetul de pe margine, toate persoanele din autoturism refuzând examinarea şi transpotul la spital). În urma acestor evenimente rutiere două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Săruleşti, Valea Argovei şi Plumbuita, fară a fi înregistrate pagube materiale.

În ceea ce priveşte salvarea animalelor, echipajele profesioniste de căutare-salvare din cadrul subunităţilor ISU Călăraşi au fost solicitate să intervină la trei misiuni: pentru salvarea a doi câini căzuţi în balta Maioru din comuna Belciugatele şi pentru un ieduţ căzut într-un cămin dezafectat de la periferia municipiului Olteniţa şi pentru o căprioară blocată în gardul Autostrăzii Soarelui, la km 85. Toate animalele au fost salvate din mediile ostile și nu au fost rănite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*