86 de permise de conducere, reținute de polițiștii din Călărași în ultima săptămână

Acțiuni ale polițiștilor călărășeni. FOTO IPJ Călărași

718 conducători auto care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați, 8 infracțiuni constatate, 86 de permise de conducere reținute și 36 de certificate de înmatriculare retrase, în urma unei acțiuni desfășurate în ultima săptămână de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În perioada 05 – 11  septembriela nivelul județului Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de disciplină rutieră prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Pe lângă acestea, polițiștii au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier, 4 de conducere sub influența alcoolului, 2 de conducere fără permis și 2 la alte infracțiuni la regimul rutier.

Au fost aplicate 718 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 186 fiind pentru depășirea limitei de viteză, iar ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 86 de permise de conducere și au retras 36 de certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*