Acțiune desfășurată de polițiștii călărășeni în trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Polițiștii călărășeni au fost la datorie. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii rutieri călărășeni au desfășurat în seara zilei de duminică, 10 decembrie, o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, în municipiul Călărași.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, s-a acționat pe linia combaterii riscului rutier, a consumului de băuturi alcoolice și substanțe interzise și a verificării stării tehnice a autovehiculelor.

În activități, alături de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Călărași au acționat și specialiștii Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Au fost legitimate 143 de persoane, controlate 130 de autoturisme, efectuate 126 de testări cu aparatul etilotest și DrugTest. Astfel, în urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au constatat o infracțiune, au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, au reținut două permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control, pe strada Primăverii din municipiul Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din localitate. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv la THC-5 (cannabis). Tânărul a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*