Acțiuni ale polițiștilor călărășeni pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19

Acțiuni ale polițiștilor călărășeni. FOTO IPJ Călărași

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, jandarmi și polițiști locali, au acționat pe data de 17 martie, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 26 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 87 de obiective/locații de interes și au fost legitimate 2.902 persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 22:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități, în contextul epidemiologic actual, echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 575 de mijloace de transport, 136 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*