Administrarea dozei a patra de vaccin împotriva COVID-19 este posibilă începând de astăzi

Vaccinare. FOTO whitesession

Începând de luni, 16 mai, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech.

Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea se poate efectua la minimum patru luni după efectuarea celei de a treia doze.

Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

La nivelul județului Călărași vaccinarea împotriva COVID-19 se face în cabinetele medicilor care au încheiat contracte de vaccinare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Lista acestora o găsiți pe site-ul DSP Călărași: https://www.aspcl.ro/.

Important de menționat este faptul că cei care vor să se vaccineze o pot face în cabinetele oricărui medic de familie care are încheiat contract de vaccinare cu CAS, chiar dacă nu sunt înscriși pe lista acestuia de pacienți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*