Acțiuni ale polițiștilor călărășeni pentru verificarea legalității activităților comerciale, premergător Paștelui

Polițiștii călărășeni au controlat zonele aglomerate din județ. FOTO IPJ Călărași
Polițiștii călărășeni au controlat zonele aglomerate din județ. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Călărași au desfășurat, în perioada 20 – 21 aprilie, acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite pe raza județului Călărași.

Au fost efectuate verificări la 50 de societăți comerciale, fiind constatate 10 infracțiuni de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 294 de articole vestimentare. De asemenea, pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.500 de lei.

Totodată, a fost confiscată suma de 1.946 de lei, reprezentând contravaloarea mărfii expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.

Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice în colaborare cu polițiști de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor continua în toată această perioadă, pentru protejarea populației împotriva actelor comerciale ilicite și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu produse alimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*