Dosare penale pentru doi călărășeni, prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive și în stare de ebrietate

Doi bărbați din județul Călărași s-au ales cu dosare de cercetare penală după ce au fost prinși la volan, unul dintre ei sub influența substanțelor psihoactive, iar celălalt sub influența alcoolului.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Bărăganului din Călărași, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din comuna Independența, județul Călărași. Întrucât tânărul manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv la cannabis.

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii din cadrul  Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Titulescu din comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*