Acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul COVID-19, continuă în Călărași

Patru bărbați din Dor Mărunt, puși sub control judiciar după ce au jefuit un bătrân de suma de 43.000 de lei

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, la data de 27 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 123 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 94 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 4.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 507 mijloace de transport, 158 fiind mijloace de transport în comun și 1.380 de persoane, dintre care 438 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 942 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*