Atelier demonstrativ de încondeiat ouă, cu meșteri populari din Bucovina, la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 22 – 26 aprilie 2024, în cadrul proiectului ”Atelierele muzeului”, atelierul demonstrativ de încondeiat ouă, cu meșteri populari din Bucovina.
Acesta se va desfășura în cadrul Secției Etnografie și Artă populară, cu sediul în strada 1 Decembrie 1918, bloc A17 (Arcadia), scara 3, parter.
Înscrierile se vor face la numărul de telefon: 0242311690.
Taxa de participare: 2 lei/persoană.

“Simbol al împărtășirii credinței creștinilor, oul vopsit reprezintă o tradiție transmisă din generație în generație din timpuri imemorabile.
În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate un simbol al regenerării și al purificării.
Ouăle încondeiate sunt poate cele mai spectaculoase exprimări ale artei populare românești, motivele decorative ale acestora putând fi zoomorfe, antropomorfe sau vegetale, majoritatea fiind preluate de pe țesăturile straielor de duminică.
Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă va fi un prilej de bucurie, dar și un mod de a ne simți mai aproape de tradiții și obiceiuri.
Totodată, invităm toți călărășenii la expoziția cu vânzare de ouă încondeiate chiar de gospodinele din Bucovina”, a declarat muzeograful Daniela Fulga.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*