Acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție continuă pe raza județului Călărași

Măsuri sporite de siguranță pentru reducerea cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, luate în mai multe localităși ale județului Călărași.

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 04 ianuarie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 140 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 9.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 401 de mijloace de transport, 62 fiind mijloace de transport în comun și 538 persoane, dintre care 239 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 299 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*