Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19 în Călărași, continuă

Acțiuni de verificare desfășurate de polițiștii călărășeni

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 28 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 136 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 15.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 558 de mijloace de transport, 213 fiind mijloace de transport în comun și 1.231 de persoane, dintre care 372 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 859 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*