Activități desfășurate de polițiști în două școli din Călărași

FOTO IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, au desfășurat activități în două școli din municipiul Călărași pentru un început de an școlar în siguranță.

Printre temele abordate cu elevii din cadrul Colegiului Economic Călărași și cei din cadrul Școlii Nr. 9 Constantin Brâncoveanu, au fost educația și siguranța rutieră, delincvența juvenilă, abandonul şcolar, siguranţa pe internet, precum și efectele consumului de tutun, droguri și alcool.

Temele de prevenire și informare au fost adaptate în funcție de vârstă și subiecte de interes pentru cei mici.

Astfel de acțiuni preventive vor fi efectuate și în perioada următoare, iar pentru atingerea obiectivelor vom continua colaborarea cu alte instituții, asociații și fundații.

Recomandări pentru elevi:

  • Spuneți NU violenței, agresiunii, intimidării și presiunii de grup;
  • Spuneți adulților și cadrelor didactice dacă vă aflați într-o situație periculoasă;
  • Evitați persoanele care vă oferă, chiar și gratuit, substanțe necunoscute spunând că nu produc efecte negative asupra organismului;
  • Optați pentru alternative de petrecere a timpului liber: excursii, practicarea unui sport, activități extrașcolare avizate!
  • Respectați cu strictețe regulile de circulație și semnificația indicatoarelor rutiere;
  • Refuzați politicos să călătoriți alături de un conducător auto care se află sub influența alcoolului sau a altor substanțe!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*