FOTO VIDEO Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a depus jurământul. Iliuță: “Trebuie să ne ținem de promisiunile făcute cetățenilor”

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Județul Călărași are de astăzi un nou Consiliu Județean. Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și consilierii județeni au depus jurământul. Iliuță i-a felicitat pe consilieri pentru mandatele obţinute şi şi-a exprimat speranţa că va avea o bună colaborare cu toţi membrii forului local, indiferent de culoarea politică.

“Noi trebuie să ne ținem de promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor că nu vom mai avea aceste șicane din partea celor care guvernează în municipiul Călărași. Cred că o să fie un început de cunoaștere și fiecare consilier va înțelege menirea, să spunem, de a fi ales în numele cetățenilor și cetățenii care au avut încredere în acel partid au trimis în Consiliul Județean oamenii care vor decide pentru binele lor” a declarat Vaisle Iliuță pentru CLnews.

Vasile Iliuță spune că își dorește în noul mandat mai multă administrație și continuarea proiectelor de dezvoltare din județ. În acest moment, în Călărași sunt în derulare 28 de de proiecte de investiții aflate în diferite stadii de execuție și implementare, a căror valoare de contract însumează 100 de milioane de euro.

“Sunt proiecte de infrastructură rutieră, proiecte în sănătate – Spitalul Săpunari, spital nou – iar la Spitalul Județean construim o aripă nouă. La învățământ avem Biblioteca și extinderea bibliotecii județene, continuăm cu proiectul Centrului Județean de Cultură, ne-am extins către Oltenița și către Lehliu-Gară, considerăm că astăzi Consiliul Județean are deschidere pentru tot județul Călăraș.

Cred că astăzi prin campania electorală avută în teritoriu am identificat toate nevoile și toate problemele județului Călărași, ale comunităților din județul Călărași și înapoi trebuie să ne întoarcem cu proiectele și cu promisiunile pe care le-am făcut cetățenilor” a spus Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță este fermier în viața lui de zi cu zi, însă de când ocupă funcția de șef al județului, nu mai are timp decât de administrație. Le promite însă fermierilor din  Călărași tot ajutorul pe care li-l poate da, atât în ceea ce privește partea de infrastructură județeană, cât și partea de consiliere pe proiecte de dezvoltare. În acest moment, județul Călărași încă mai are 130 kilometri de drumuri de pământ, însă Iliuță promite că în viitorii 4 ani va asfalta tot.

“Pe plan personal trebuie să spun că e o mare mândrie și bucurie că am fost reales, că cetățenii au văzut în echipa PSD și în echipa Iliuță varianta de continuitate a proiectelor și varianta să putem să punem în practică ceea ce ne dorim și ceea ce-și doresc și cetățenii: o schimbare în municipiul Călărași și în județul Călărași, începând de la infrastructură, de la cum arată străzile, de la tot ce înseamnă prezentarea intrărilor și ieșirilor din oraș – toate astea sunt sancțiuni pe care electoratul le-a dat celor care au guvernat până acum și au spus: vrem o nouă guvernare și această guvernare va veni” – Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Vasile Iliuță (PSD) a câștigat alegerile pentru președinția Consiliului Județean Călărași, fiind votat de 44,58% din alegători. Pe locul doi s-a clasat Valentin Barbu, candidatul Alianței PNL-USR Călărași, care a obținut un 39,92% din voturi.

PSD a obținut 15 dintre cele 30 de mandate în Consiliul Județean, Alianța PNL-USR are 13 mandate, iar Partidul Pro România – 2 mandate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*