Activități educative desfășurate de polițiștii din Călărași pentru o copilărie în siguranță

Activități educative desfășurate de polițiști pentru o copilărie în siguranță. FOTO: IPJ Călărași

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași continuă activitățile în unitățile de învățământ din județul Călărași.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat o acțiune preventivă la nivelul Colegiului Economic Călărași în baza proiectului educațional „Ia atitudine, spune stop violenței!”.

Printre temele abordate au fost delincvența juvenilă, abandonul şcolar, precum și siguranţa pe internet. Discuțiile au fost interactive, recomandările făcute fiind transmise într-o manieră mai puțin formală, prin metode interactive.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o activitate interactivă cu elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” Călărași.

Polițiștii le-au explicat semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și au discutat despre principalele cauze generatoare de accidente, aceștia înțelegând necesitatea și importanța respectării normelor rutiere. De asemenea, polițiștii rutieri le-au explicat pe înțelesul lor regulile de circulație, exersând prin joc traversarea pe „covorul pietonal”.

Prevenirea în rândul tinerilor este una din prioritățile polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*