Activități preventive desfășurate de polițiști în școlile din județul Călărași

Activități preventive desfășurate de polițiști în școlile din județul Călărași. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii Biroului de Siguranță Școlară și cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități educativ-preventive în mediul urban.

Pornind de la mottoul „Educația este un vaccin contra violenței”, polițiștii au purtat discuții interactive cu elevii Școlii Gimnaziale Iancu Rosetti Roseți și Școlii Gimnaziale nr. 1 Perișoru.

Prin joc, dezbatere, demonstrație și comparație, elevii au fost capabili să explice noțiunile de agresivitate, violență, conflict, să enumere măsurile de prevenire a violenței în mediul școlar, să recunoască modul de gestionare nonviolentă a conflictelor și să prezinte alternative la violență în mediul școlar.

Demersurile de conștientizare și informare a elevilor vor fi continuate de polițiști și în perioada următoare, în școlile din județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*