Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 de lei, descoperite la PTF Călărași

Articole vestimentare contrafăcute, în valoare de 170.000 de lei, descoperite la PTF Călărași

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor, au descoperit într-un TIR aproape 1.400 de articole vestimentare, inscripționate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Potrivit ITPF Giurgiu, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași au efectuat în seara zilei de marți, 13 iulie, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean turc în vârstă de 35 de ani.

În urma controlului amănunțit efectuat, autoritățile de control au descoperit că o parte dintre bunurile transportate de către șofer sunt inscripționate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

„Procedând la inventarierea acestora, împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Generale a Vămilor, a rezultat un total de 1.390 articole vestimentare care ar putea aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, în valoare de aproximativ 170.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către polițiști la sediul STPF Călărași”, au precizat reprezentanții ITPF Giurgiu.

În prezent, față de persoana în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*