Adolescent de 16 ani, înecat în Dunăre, în dreptul localității Spanțov. Și un bărbat de 50 de ani a murit înecat pe balta Pupăza din comuna Frăsinet

Ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Ambulanță la Spitalul Județean de Urgență Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Un băiat în vârstă de 16 ani și-a pierdut viața în Dunăre, în seara zilei de sâmbătă, 18 iunie, în timp ce era la scăldat cu prietenii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al Județului Călărași, adolescentul era cu alți doi prieteni la scăldat, iar la un moment dat a fost luat de curentul puternic al fluviului Dunărea și a dispărut sub apă. Ceilalți băieți s-au speriat și au ieșit la mal solicitând ajutor, iar pompierii și au plecat imediat în căutarea băiatului.

„L-au găsit, l-au extras din apă și au efectuat manevre de resuscitare timp de 50 de minute. În ciuda eforturilor depuse de paramedicii SMURD și personalul Serviciului de Ambulanță, sosiți la locul evenimentului, nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieții copilului, în jurul orei 19.00 fiind declarat decesul băiatului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plutonierul adjutant șef Ştefan-Ovidiu Tătăranu.

O tragedie asemănătoare s-a petrecut și în dimineața zilei de duminică, 19 iunie, victima înecului fiind un bărbat de 50 de ani, care se află la pescuit pe balta Pupăza, din comuna Frăsinet.

Au intervenit pompierii cu o barcă pneumatică și personal al Serviciului de Ambulanță. Reprezentanţii Serviciului Județean de Ambulanta au declarat decesul persoanei.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care bărbatul și-a pierdut viața.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*