Percheziții la traficanți de persoane din Călărași în baza unui ordin european de anchetă emis în Germania

Percheziții la traficanți de persoane din Călărași în baza unui ordin european de anchetă emis în Germania

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au coordonat miercuri, 20 iuie, efectuarea a opt percheziții domiciliare pe raza teritorială a județelor Călărași, Sălaj și Maramureș.

Acțiunea a fost desfășurată în baza unui ordin european de anchetă și a opt ordine de indisponibilizare emise de autoritățile judiciare din Germania, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și tăinuire. Simultan, pe teritoriul Germaniei au fost efectuate 10 percheziții domiciliare privind activitatea aceleiași grupări infracționale.

Potrivit DIICOT, cercetările efectuate de către autorităţile judiciare din Germania vizează activitatea unui grup infracțional organizat care, începând cu anul 2021, a racolat, utilizând metoda „Loverboy”, 11 persoane vătămate pe care membrii grupului le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în hoteluri, pensiuni sau alte locuri de cazare aflate în sudul Germaniei. În această modalitate au fost obținute câștiguri de peste 350.000 de euro. În plus, s-a reținut că, începând cu luna martie 2022, doi cetățeni români au achiziționat din Spania autoturisme despre care aveau cunoștință că provin din săvârșirea infracțiunilor de furt, pe care le-au revândut pe teritoriul Germaniei.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării suma de 20.665 de euro, șase autoturisme, un ATV, două arme scurte neletale supuse autorizării, mai multe telefoane mobile și carduri bancare. De asemenea, au fost identificate două case, două garaje și patru terenuri cu privire la care vor fi instituite măsuri asiguratorii.

În cadrul acțiunii au fost puse în aplicare, pe raza județelor Călărași, Sălaj și Maramureș, șapte mandate europene de arestare, persoanele solicitate fiind prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj în vederea sesizării instanței de judecată. În plus, o persoană a fost arestată în Germania.

Activitățile au fost efectuate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene din Bacău, Galați, Iași, Neamț, Sălaj, Vrancea și Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*