Agenți economici care desfășoară activități de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, verificați de jandarmi și comisarii de Mediu călărășeni

Agenți economici care desfășoară activități de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, verificați de jandarmi și comisarii de Mediu călărășeni

Probleme legate de nerespectarea legislației de mediu au fost depistate joi, 20 ianuarie, de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și ai Comisariatului județean Călărași și de reprezentanții Jandarmeriei Călărași, în timpul unui control organizat la agenții economici care desfășoară activități de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, în municipiul reședință de județ.

„Astăzi am susținut colegii de la Garda de Mediu Călărași, într-o acțiune de verificare a agenților economici care desfășoară activități de dezmembrare a autovehiculelor scoase din uz, colectori și valorificatori de deșeuri de diverse categorii. Am verificat deja patru unități, iar probleme am găsit în absolut toate unitățile controlate, pornind de la lipsa autorizațiilor de mediu pentru activitatea desfășurată, dar în primul rând și cel mai grav, lipsa condițiilor impuse de legislație, mai ales în cazul dezmembrării de vehicule scoase din uz, stocarea deșeurilor rezultate și comerț cu piese auto a căror proveniență nu a putut fi stabilită deocamdată, urmând să fie extinse verificările. Controlul s-a desfășurat cu sprijinul colegilor de la Jandarmeria Călărași, care sunt și în acest moment alături de noi”, a declarat Marioara Artemis Gătej, Comisar General al Gărzii Naționale de Mediu.

Procedura de control este, în continuare, în desfășurare urmând să fie comunicate măsurile care se vor dispune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*