Alarmele vor răsuna miercuri, 01 martie, în Călărași, în cadrul unui exercițiu de protecție civilă

„Miercurea Alarmelor”, exercițiu de alarmare publică ce va avea loc miercuri, 01 martie

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași va organiza miercuri, 1 martie, în intervalul orar 10.00 – 11.00, exercițiul de alarmare publică denumit generic „Miercurea Alarmelor”.

Astfel, potrivit ISU Călărași, se vor pune în funcțiune sistemele electrice de alarmare publică pentru verificarea și însușirea de către populație a semnificației semnalului de prealarmare aeriană care este compus din trei sunete a câte 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.

Conform legislației în vigoare privind organizarea și asigurarea activității de înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei.

  • Semnalul Alarmă Aeriană se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele;
  • Semnalul Alarmă la Dezastre se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • Semnalul Prealarmă Aeriană se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • Semnalul Încetarea Alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de două minute.

Cetățenii sunt rugați să nu intre în panică și să respecte măsurile și indicațiile organelor de ordine.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*