Alerte false de bombă, în Călărași. Autorul a fost identificat și amendat cu 8.000 de lei

Mașină de Poliție

Autoritățile din Călărași au fost alertate luni, 24 iulie, de o amenințare cu bombă la sediul unei unități bancare și a unei instituții publice din municipiu. Polițiștii călărășeni au intervenit rapid, fiind mobilizat tot dispozitivul de ordine și siguranță publică, inclusiv luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a gestiona situația de urgență.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, echipajele au fost întărite de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Călărași și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, iar sediile celor două instituții au fost verificate în detaliu. Cu toate acestea, niciun obiect suspect nu a fost identificat, asigurând siguranța cetățenilor din zonă.

Ulterior, polițiștii au derulat cercetări intense și au reușit să identifice apelantul, dezvăluind că acesta este un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Unirea, județul Călărași. Surprinzător, nu a fost prima dată când tânărul a recurs la astfel de acțiuni, el efectuând un apel similar la data de 15 iunie. La acel moment, i-au fost aplicate măsuri de sancționare contravențională.

În timpul audierii, tânărul a declarat că a recurs la amenințarea cu bombă cu intenția de a împiedica descoperirea lipsei sumei de 18.000 de euro din contul familiei sale, bani pe care îi cheltuise fără să-i informeze pe părinți.

În urma faptelor sale grave, tânărul a fost sancționat conform O.U.G. 34/2008, printr-o amendă în valoare de 8.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*