Amenzi de 35.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă din Călărași în urma unor acțiuni de monitorizare a microîntreprinderilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii de muncă din Călărași au desfășurat, în perioada ianuarie – decembrie 2021, o acțiune de monitorizare a microîntreprinderilor din toate domeniile de activitate.

Potrivit ITM Călărași, acțiunea a avut ca obiectiv, monitorizarea respectării prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale în microîntreprinderi, precum și cu privire la măsurile de prevenire și protecție aplicate.

„Acțiunea de monitorizare a urmărit, pe de o parte, conștientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectării cerințelor legale din domeniul securității și sănătății în muncă și, pe de altă parte, identificarea situației actuale a activităților de prevenire și protecție realizate în microîntreprinderi. Motivarea acțiunii este aceea de a garanta un mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți lucrătorii. Prevenirea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă, sunt esențiale nu numai pentru a îmbunătăți calitatea locurilor de muncă și a condițiilor de lucru, ci și pentru promovarea competitivității”, au precizat reprezentanții instituției.

În acest sens au fost controlate 91 de microîntreprinderi, au fost sancționate 87, iar pentru remedierea deficiențelor au fost dispuse 160 de măsuri cu termene precise de rezolvare și 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 35.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*