Amenzi de aproape 10.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean Călărași au acționat în ultimele 24 de ore pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru verificarea modului în care sunt respectate normele impuse în contextul epidemiologic actual.

Astfel, aproximativ 150 de polițiști au fost angrenați în activități, efectuând verificări la 202 operatori autorizați/ transportatori de persoane și 135 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate.

Pentru siguranța persoanelor care se deplasează cu mijloace de transport public în comun, polițiștii de la rutieră au acționat pentru verificarea acestora, fiind oprite pentru control 420  de autovehicule.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, forțele de ordine au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.500 de lei.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Acestea sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul siguranței publice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*