Amenzi de aproape 10.000 de lei, aplicate de polițiștii din Călărași pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Polițiștii călărășeni continuă activitățile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Călărași

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, la nivelul județului Călărași, luni, 21 decembrie, au fost desfășurate în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări. La activitățile desfășurate au participat polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Potrivit IPJ Călărași, în urma activităților desfășurate la nivelul județului, echipele mixte au efectuat controale la 125 de societăți comerciale. Totodată, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale la legea 55/2020, în valoare de 9.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 433 de mijloace de transport, 165 fiind mijloace de transport în comun și 1.627 de persoane, dintre care 632 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 995 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*